Όταν η έμπνευση "στερεύει"...

Σήμερα στο μάθημα Γραφιστικής της εβδομάδας σας έχω την έναρξη ενός μίνι κύκλου 2 μαθημάτων, ο οποίος θα σας επιτρέψει να "ξεγλιστράτε" όταν η έμπνευση στερεύει και όταν πιστεύετε ότι το Adobe Illustrator είναι ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα...

Μαθαίνοντας το Pathfinder Panel στο Illustrator #1

Το Adobe Illustrator είναι ένα πανίσχυρο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει "τρόμο" σε έναν νέο χρήστη ο οποίος δεν του "έχει πάρει την αέρα" ακόμη. Το κορυφαίο πρόγραμμα δημιουργίας vector γραφικών μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκο, μπορεί όμως να μας επιτρέψει να πετύχουμε πολύ ωραία πράγματα μέσα απο απλές και βασικές λειτουργίες του!

Μία απλή αλλά συγχρόνως πανίσχυρη λειτουργία του Adobe Illustrator είναι το Pathfinder Panel το οποίο μας επιτρέπει να δημιουργούμε μίξεις στοιχείων με έναν εκπληκτικά απλό τρόπο!

Με ένα κλικ κάτι διαφορετικό!

Το Pathfinder Panel μας επιτρέπει μέσα από διαφορετικές επιλογές να παίρνουμε ξεχωριστά εφέ, τα οποία θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε από απλά γραφικά, μέχρι λογότυπα και χαρακτήρες. Και το φοβερό είναι ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς να έχουμε "τρελές" γνώσεις του προγράμματος!

Στο πρώτο μέρος του κύκλου "Μαθαίνοντας το Pathfinder Panel" θα δούμε την λίστα των "Shape Modes" και την επόμενη εβδομάδα θα "δαμάσουμε" την λίστα των "Pathfinders"!

Εαν θέλετε να μάθετε σωστά και στα Ελληνικά το Adobe Illustrator, μην ξεχάσετε να δείτε τα ιδιαίτερα μαθήματα βασικής εκμάθησης του Adobe Illustrator στο eshop του teachme.gr!

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος