Ζωντανή Φωτογραφία!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Πέμπτη σήμερα και όπως είναι φυσιολογικό, έχουμε το μάθημα Video & Animation! Σήμερα θα σας δείξω την Τέχνική του Cinemagraph μέσα απο ένα εύκολο μάθημα After Effects! Πριν όμως προχωρήσουμε, θα πρέπει να σας αναλύσω τι είναι το Cinemagraph!

Τεχνική Cinemagraph

Η τεχνική του Cinemagraph ουσιαστικά είναι η Τεχνική μέσα απο την οποία δημιουργούμε μία στατική εικόνα με ένα κινούμενο σημείο της. Πρακτικά κρατάμε την αίσθηση του στατικού που έχουμε σε μία συμβατική φωτογραφία, μόνο που δίνουμε κίνηση, πνοή και ζωή σε ένα αντικείμενο μέσα στην "φωτογραφία".

Μία υπέροχη τεχνική την οποία την επιτυγχάνουμε με λήψη video και την έχω δει σε πολλά project παγκοσμίως με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσμα, σε αντικείμενα αλλά και ανθρώπους!

Δείγματα της τεχνικής Cinemagraph (Κάντε κλικ στις εικόνες)

Βεβαίως αν και η Τεχνική "φαντάζει" δύσκολη, δεν μπορούσε να είναι πιό απλή, καθώς όπως θα δούμε στο σημερινό μάθημα After Effects, το μόνο που χρειάζεται είναι μία σωστή "σκηνοθεσία" στο video μας, και στην συνέχεια τα πάντα είναι πολύ απλά!

Μάθημα After Effects & Photoshop

Το σημερινό μάθημα αποτελείται απο 2 σκέλη, το σκέλος της επεξεργασίας video θα είναι το σημαντικό μέρος του μαθήματος όπου μέσα απο το μάθημα After Effects θα "παγώσουμε" όλο το περιβάλλον εκτός απο το βιβλίο μας και στην συνέχεια θα λάβει δράση το Adobe Photoshop Extented! Μέσα από το Adobe Photoshop Extented, θα εισάγουμε το video μας και θα το "ανεβάσουμε" ακόμη περισσότερο με χρήση των Adjustment Layers και των Μασκών. Και φυσικά θα το εξάγουμε σαν .GIF αρχείο για να μπορέσουμε να το δούμε "ζωντανό" στο internet!!!

Το δείγμα του μαθήματος

Τα καλύτερα μαθήματα είναι εδώ!

Το σημερινό μάθημα After Effects, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι στο teachme.gr θα βρείτε τα καλύτερα μαθήματα στα Ελληνικά με στόχο πάντα την δική σας δημιουργική απογείωση! Ξεκινήστε σήμερα και μέσα απο 1200 και πέον HD Video μαθήματα στα Ελληνικά, πείτε "Καλημέρα" σε μία νέα καριέρα στον τομέα που λατρέυετε! Δείτε πως θα γίνετε και εσείς Premium! Κάντε κλικ εδώ για πληροφορίες...

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος