Ποσό σημαντική είναι η κάρτα μνήμης;

Επιλογή κάρτας μνήμης φωτογραφικής μηχανής

Γειά σας φίλοι και φίλες του teachme.gr! Επανέρχομαι με ένα ακόμη σημαντικό μάθημα φωτογραφίας θεωρητικού περιεχομένου μέσα από το οποίο θα σας αναλύσω γιατί είναι πολύ σημαντική η κάρτα μνήμης της μηχανής μας και γιατί είναι παραπάνω από αναγκαίο να μην την αφήνουμε σε "δεύτερη μοίρα".

Η κάρτα μνήμης αποτελεί ένα από τα πιό σημαντικά στοιχεία της φωτογραφικής μας μηχανής, καθώς μέσα στην κάρτα μνήμης αποθηκεύονται ΟΛΕΣ οι φωτογραφίες μας. Έτσι μέσα από την κάρτα μνήμης θα μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε κάθε στιγμή που φωτογραφίζουμε και στην συνέχεια να πληρωθούμε από αυτές τις φωτογραφίες!

Τέλος στις αδικαιολόγητες πάυσεις της μηχανής σας

Έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στον καθένα μας να θέλουμε να φωτογραφίσουμε πολλές λήψεις μαζί και σε κάποιο σημείο να "γονατίζει" η μηχανή μας μη μπορώντας πλέον να ανταποκριθεί στα πατήματα του κουμπιού. Αυτή την καταραμένη στιγμή θα αναλύσουμε σήμερα και θα σας δείξω πως θα καταφέρετε να διώξετε αυτόν τον "εφιαλτή" μιά και για πάντα!

Μάθημα Φωτογραφίας

Επιλογή κάρτας μνήμης φωτογραφικής μηχανής

Την λειτουργία της κάρτας μνήμης αλλά και τον σωστό τρόπο ανάγνωσης των στοιχείων της εκάστοτε κάρτας θα δούμε στο σημερινό μάθημα φωτογραφίας. Θα χρησιμοποιήσω τις κάρτες SD (Secure Digital) καθώς οι συγκεκριμένες κάρτες χρησιμοποιούνται από το 90% των φωτογραφικών μηχανών παγκοσμίως. Θα σας πω τι πρέπει να προσέξετε και τι να μην ξεχάσετε να μάθετε πριν κάνετε την επόμενη αγορά της μηχανής σας!

Ανάλυση λήψης και αποθήκευσης

Επίσης θα σας αναλύσω τι συμβαίνει μέσα στην μηχανή κατά την διαδικασία λήψης και αποθήκευσης αλλά τι ακριβώς είναι το "buffer", (η προσωρινή μνήμη ή προσωρινός αποθηκευτικός χώρος της μηχανής μας) και πως μας βοηθάει να φωτογραφίζουμε "burst" (κατά ριπάς) όταν το απαιτούν οι συνθήκες χωρίς να υπάρχουν κολλήματα στην μηχανή.

Καλό μάθημα :Ρ