Όταν η επεξεργασία βίντεο "αλλάζει" επίπεδο!

Εξαφάνιση Στοιχείων από ένα Βίντεο στο After Effects

Η επεξεργασία βίντεο μοιάζει μια αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία από την στιγμή που θα "φύγουμε" από το απλό και καθημερινό μοντάζ και θα περάσουμε σε κάτι πιο προχωρημένο. Για να λέμε την αλήθεια το After Effects χρειάζεται από εκείνο το σημείο και μετά καθώς για μοντά το Adobe Premiere είναι η καλύτερη επιλογή.

Τι συμβαίνει όμως όταν η επεξεργασία βίντεο, "αλλάζει" επίπεδο; Είναι τόσο δύσκολο να επεξεργαστούμε ένα βίντεο σε θέματα όπως η εξαφάνιση στοιχείων; Είναι άραγε αυτή η αποστολή, μία αποστολή "αυτοκτονίας" για κάποιον αρχάριο χρήστη ή είναι πρακτικά κάτι πάρα πολύ απλό εαν έχετε φυσικά τις βασικές γνώσεις;

Εξαφάνιση Στοιχείων από ένα Βίντεο στο After Effects

Το Adobe After Effects όλοι όσοι ασχολούνται με τα βίντεο το γνωρίζουν λίγο ή πολύ. Το "Adobe Photoshop των video" ωστόσο, κρύβει πολλούς θησαυρούς, οι οποίοι αν ανακαλυφθούν θα μπορέσουν να σας εκτοξεύσουν και να σας μετατρέψουν από έναν απλό χρήστη του προγράμματος σε έναν παντοδύναμο δημιουργό, ο οποίος "παίζει" το After Effects στα δάχτυλα!

Σήμερα θα δούμε ένα κορυφαίο συνδυασμό 2 στοιχείων στο After Effects, του Clone Stamp Tool (ναι έχει και το After Effects την μαγική σφραγίδα) και του "Tracker", με στόχο την εξαφάνιση στοιχείων μέσα από ένα βίντεο, χωρίς να χρειαστεί να εξάγουμε το βίντεο σε φωτογραφίες και να μπούμε στο Photoshop.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, θα μετατρέψουμε το βίντεο μας σε δεδομένα καταγραφής κίνησης, και στην συνέχεια όλα θα είναι πολύ απλά για τον καθένα!

Αυτή είναι η μαγεία του After Effects, ενός προγράμματος το οποίο εαν μάθετε, θα σας ανοίξει πολλές πόρτες εργασίας!

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε το βίντεο που χρησιμοποιώ στο μάθημα εντελώς δωρεάν από το freebies.gr για όσο διαρκει η προσφορά!