26η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα το πορτραίτο!

PhotoBros Live #107

Η εικοστή έκτη κριτική φωτογραφίας έφερε για ακόμη μια φορά το αγαπημένο μας θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το Πορτραίτο! Ένα θέμα που έχουμε δει αρκετές φορές και τουλα΄χιστον μια φορά τον χρόνο στις κριτικές φωτογραφίας και το οποίο αποτελεί "σταθμό" στην εξέλιξη σας κάθε φορά που το ανακοινώνουμε! Η ''live streaming'' κριτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook αλλά και του επίσημου καναλιού μας στο youtube και ήταν πολύ ενδιαφέρον και όμορφο να διαβάζουμε τις γνώμες σας κατά την διάρκεια της κριτικής! Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική και να δείτε ζωντανά τη βαθμολόγηση μας, κάντε τώρα εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube και κάντε εγγραφή στην λίστα των newsletter του teachme.gr!

Τριάντα συμμετοχές

Σε ένα αγαπημένο και σχετικά εύκολο θέμα (ασχέτως αν θα είναι επιτυχημένο) είναι σίγουρο πως οι συμμετοχές θα ήταν πολλές. Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε στο email μας 30 συμμετοχές με πολλές και διάφορες εκφράσεις του συγκεκριμένου θέματος, οι οποίες βαθμολογήθηκαν από τους "PhotoBros" μέσα από το νέο σύστημα ποινών που έχουμε θεσπίσει! Από την 24η κριτική και στο εξής όσες συμμετοχές έχουν λάθος διαστάσεις, λάθος όνομα και σταλθούν μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των συμμετοχών, θα χάνουν από 1 βαθμό στην τελική βαθμολόγιση για κάθε "παράπτωμα". Αυτό το αποφασίσαμε γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με όσους έχουν πράξει σωστά όλα όσα ζητάμε, χωρίς όμως να αποκλείουμε φωτογραφίες, οι οποίες από απροσεξία μπήκαν στην λίστα των "κομμένων".

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι συμμετοχές της εικοστής Έκτης κριτικής φωτογραφιας

PhotoBros Live #107

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 30 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και θα εμφανίζονται σε ομάδες μέχρι να φτάσουμε στην νικήτρια. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη και γιατί όχι να σχολιάσετε την δική σας αγαπημένη!

Οι συμμετοχές στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 12.

Οι συμμετοχές στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 13.

Οι συμμετοχές στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 3η θέση και με συνολική βαθμολογία το 14.

Οι συμμετοχές στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 3η θέση και με συνολική βαθμολογία το 15.

Η συμμετοχές στην 1η θέση!

Δύο φωτογραφίες έφτασαν στην πρώτη θέση με βαθμολογία το 16. Οι συμμετοχές των Κωνσταντίνου Σχίζα και Νίκου Πασχάλη δικαίως έφτασαν στην κορυφή της 26ης Κριτικής Φωτογραφίας με θέμα το Πορτραίτο.

Ο νικητής της 26ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Σε αυτόν τον "τελικό" είχαμε δύο ισόβαθμες φωτογραφίες στην πρώτη θέση. Αναγκαστικά όπως σε κάθε Κριτική Φωτογραφίας που υπάρχει ισοβαθμία, τον λόγο είχε το κοινό που παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή την εκπομπή! Έτσι μέσα σε 5 λεπτά ψηφοφορίας βγήκε ο επίσημος νικητής (γιατί αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει ένας νικητής) και αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος Σχίζας με ένα πολύ κινηματογραφικό πορτραίτο!

PhotoBros Live #107
Νικητής της 26ης Κριτικής Φωτογραφίας, ο Κωνσταντίνος Σχίζας!

Έρχεται νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Έρχεται σύντομα η επόμενη Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα. Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο "We Love Photography - Greece".

Δείτε σε βίντεο την 26η κριτική φωτογραφίας

PhotoBros Live #107

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 26η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε "like" στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!