Γνωρίζεις το Adobe Bridge

Γειά σας φίλες και φίλοι του teachme.gr! Παρασκευή σήμερα και το μάθημα στον τομέα της φωτογραφίας είναι εδώ με το πρώτο μέρος ενός κύκλου μαθημάτων που μέσα απο τον οποίο θα αποδείξετε στον εαυτό σας κατα πόσο είστε επαγγελματίες φωτογράφοι και επίσης θα σας αποδείξώ εγώ πως στο teachme.gr σκοπό και στόχο δεν έχω απλώς να σας δείχνω εντυπωσιακά μαθήματα αλλά και να σας αποκαλύπτω κρυφές τεχνικές πάντα χωρίς περιορισμούς και κρυφά σημεία, για να σας ανεβάζω συνεχώς όχι απλά επίπεδα, αλλά δημιουργικούς και πρακτικούς ορόφους επιπέδων!

Είσαι Επαγγελματίας Φωτογράφος; Γνωρίζεις το Adobe Bridge;

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα μίνι κύκλο 2 μαθημάτων που για εμένα προσωπικά τον θεωρώ το δικό μου δώρο για τα Χριστούγεννα του 2012! Και αυτό όχι γιατί θα κάνουμε κανένα φοβερό και τρομερό Photo Manipulation, έχουμε κάνει και θα κάνουμε στο μέλλον πάρα πολλά απο αυτά, αλλά θα ήθελα να σας παρουσιάσω το Adobe Bridge CS6, που σχεδόν κανείς δεν το γνωρίζει και πραγματικά μπορεί μέσα απο την χρήση του, να σας λύσει τα χέρια, να σας δωσει πίσω ατελείωτες ώρες χαμένου χρόνου και φυσικά να σας εμφανίσει όλες εκείνες τις φωτογραφίες που είχατε και δεν θυμόσασταν κάν ότι έχετε!

Τι είναι το Adobe Bridge;

Ακούω πολλούς να λένε πως το Adobe Bridge είναι ένα πολύ απλό πρόγραμμα που απλά υπάρχει (χωρίς λόγο;) στην κάθε σουίτα της Adobe και είναι για άσχετους ή για πλάκα. Πραγματικά τα παραπάνω τα έχω ακούσει σε συζητήσεις και μόνο που δεν τρελάθηκα.. Επίσης βγάζω σπυράκια στην ατάκα του στυλ "εγώ δεν χρησιμοποιώ Photoshop" και αυτός που το λέει το αναφέρει με καμάρι.. Δεν θα επεκταθώ στο δεύτερο σκέλος καθώς το θεωρώ το ίδιο καταστρεπτικό με το πρώτο, αλλά λόγω του ότι οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει το Adobe Bridge είναι περισσότεροι, οπότε θα ήθελα να απευθυνθώ σε εκείνους σήμερα!

Το Adobe Bridge είναι ο καλύτερος media browser που θα μπορούσατε να έχετε ποτέ στον υπολογιστή σας αλλά αυτό απο μόνο του, αποτελεί μόλις το 10% των πραγματικών του και "κρυφών" δυνάμεων. Ουσιαστικά αποτελεί ένα σωσίβιο για να μην χαθείτε μέσα στην ψηφιακή εποχή και επίσης ένα πανίσχυρο όπλο Διαχείρησης και Οργάνωσης, όπου στα χέρια των επαγγελματιών μπορεί να οργανώσει, να τακτοποιήσει και να διαχειρηστεί κατάλληλα ακόμη και ένα τεράστιο φωτογραφείο ή studio.

Η Ψηφιακή Φωτογραφική Εποχή Έχει και Συνέπειες

Κακά τα ψέματα, η κατάργηση του film απο το 99% των φωτογραφων σήμερα, μπορεί να μας γλίτωσε απο το κόστος του film, της εμφάνισης κλπ αλλά μας γέμισε με χιλιάδες επιπλέον φωτογραφίες που κατα κύριο λόγο απλώς κάθονται φαρδυές πλατυές κάπου στον υπολογιστή μας και ίσως να μην χρησιμοποιηθούν πότε, ίσως να μην θυμηθούμε καν ότι τις είχατε τραβήξει, ίσως να χαθούν για πάντα μέσα στα στενά του σκληρού μας δίσκου.

Ένα πρόβλημα που το έχουν όλοι όσοι φωτογραφίζουν

Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα στην Ψηφιακή εποχή της Φωτογραφίας, ο τεράστιος αριθμός των φωτογραφιών που βγάζουμε, αποτελεί μια μάστιγα που δυστυχώς αυξάνεται ραγδαία καθημερινά, χωρις κανείς να ασχολείται, απλά "πυροβολάμε" χωρίς να ασχολούμαστε καν για τις λήψεις μας.

Το Adobe Bridge σώζει τους έξυπνους

Μέσα απο τα 2 αυτά μαθήματα για το Adobe Bridge CS6, θα δείτε πόσο εκπληκτικά απλό είναι όχι μόνο να διαχειριστούμε τις φωτογραφίες μας, αλλά να κάνουμε μαγικά πράγματα, πράγματα είναι τόσο σημαντικά, όσο και το να γνωρίζει κανείς το Adobe Photoshop.

Αυτό λοιπόν είναι το δώρο μου για εσάς, το Adobe Bridge CS6, το οποίο θα σας γλιτώσει απο την καταστροφή, έρθει δεν έρθει (και καλά) την 21η Δεκεμβρίου.

Καλό μάθημα :Ρ

ΥΓ: Το Adobe Bridge είχε παρουσιαστεί και στο παρελθόν αλλά αυτή τη φορά θα υποστεί πλήρη ανάλυση! Για παλαιότερες εκδόσεις του Adobe Bridge πάντως μπορέιτε να το παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ

[private]
[wpdm_package id=33]
[/private]