Τα βασικά στοιχεία ενός φακού!

Αναλογικός Μετρητής Απόστασης της Εστίασης

Συνεχίζω τα ανεβάσματα στο teachme.gr όπου σε αυτό το μάθημα θα δημοσιεύσω ένα δωρεάν μάθημα Φωτογραφίας σχετικά με τον αναλογικό μετρητή της απόστασης της εστίασης! Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των περισσότερων φακών, το οποίο ίσως να μην το έχουμε παρατηρήσει ποτέ και σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι κάνει για εμάς!

Η Μέτρηση της Απόστασης

Στο παρελθόν η μέτρης της απόστασης ενός αντικειμένου γινόταν χειροκίνητα, έτσι ο σημερινός μετρητής που θα μάθουμε σήμερα ήταν πολύ σημαντικός για την επιτυχία ή όχι μίας φωτογραφίας. Σήμερα ο αναλογικός μετρητής της εστιακής απόστασης ενός αντικειμένου, μπορεί να γίνεται αυτόματα από την ακριβή μας DSLR, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα στηριζόμαστε για πάντα στον "robocop". Δηλαδή την μηχανή μας!

Αναλογικός Μετρητής του Φακού

Αναλογικός Μετρητής Απόστασης της Εστίασης

Σίγουρα έχετε δεί έναν μετρητή επάνω στους φακούς σας. Φυσικά η ύπαρξη του δεν είναι διακοσμητική γιατί μέσα απο εκείνον, ακόμη και σήμερα στην ψηφιακή και "αυτόματη" εποχή, μπορούμε να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες οι οποίες έχουν να κάνουν με την απόσταση ενός αντικειμένου απο τον φακό μας αλλά και με την ελάχιστη κοντινή μέτρηση του φακού μας ή την μέγιστη -πριν το άπειρο- μακρυνή μέτρηση.

Μείνετε Συντονισμένοι στο teachme.gr

Μέσα απο το teachme.gr θα σας εξοπλίσω κατάλληλα και επαγγελματικά για το επόμενο βήμα της καριέρας σας! Ξεκινήστε σήμερα σαν Premium και αποκτήσετε την τεράστια γνώση των χιλιάδων μαθημάτων στα Ελληνικά! Μην χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο, ξεκινήστε σήμερα και δείτε το αύριο με ένα καλύτερο μάτι! Κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες!

Μπείτε στο κανάλι μας στο youtube

Το teachme.gr έχει πλέον ένα οργανωμένο και μεγάλο κανάλι στο youtube και καλεί όλους εσάς, premium και δωρεάν μέλη να μπείτε στην παρέα μας στο youtube και έτσι να απολαμβάνετε περισσότερα μαθήματα και νέα απο τον χώρο της φωτογραφίας και όχι μόνο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κάνετε κλικ στο παρακάτω link και να κάνετε subscribe στο επίσημο κανάλι του teachme.gr στο youtube. Ένα κανάλι που θα εξαπλωθεί σε τεράστιο βαθμό και σας θέλει εκεί! Κάντε κλικ εδώ για "subscribe"!

Καλό μάθημα :Ρ