Φωτογραφίζοντας Αγνώστους!

Πείραμα Φωτογραφίας

Η Φωτογραφία αποτελεί μία μαγευτική Τέχνη η οποία δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε καλλιτέχνη (φωτογράφο), να εκφραστεί και να αποτυπώσει μία στιγμή μέσα στο κάδρο του. Όλοι μας έχουμε δει μοναδικά φωτογραφικά αποτελέσματα με πρωταγωνιστές, ανθρώπους οι οποίοι είναι αγαπημένοι μεταξύ του ή γενικότερα τους δένει μία φιλία, μία συγγένεια ή κάτι αντίστοιχο. 

Τι γίνεται όμως όταν το αντικείμενο της φωτογραφίας, δηλαδή τα πρόσωπα σε μία φωτογραφία πορτραίτου είναι άγνωστα μεταξύ τους;  Άραγε αποτελεί μία δυσκολότερη διαδικασία για τον φωτογράφο ή τα "μοντέλα" του; Μπορεί ο φωτογραφικός φακός να "σπάσει" τον πάγο μεταξύ 2 αγνώστων και έστω και για μία στιγμή να τους "ενώσει" σε ένα πορτραίτο ή μήπως η γλώσσα του σώματος είναι πιό δυνατή;

Ένα ενδιαφέρον πείραμα Φωτογραφίας.

Ο φωτογράφος Richard Renaldi είχε την συγκεκριμένη απορία-ιδέα και έτσι εδώ και καιρό ξεκίνησε ένα φωτογραφικό project με την ονομασία "Touching Strangers". Το συγκεκριμένο Project έχει θέμα την φωτογράφιση πορτραίτων, με πρωταγωνιστές περαστικούς ανθρώπους τους οποίους τους επιλέγει τυχαία και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν συναντηθεί μεταξύ τους.

Στην συνέχεια ο Richard Renaldi τους καθοδηγεί και τους ζητά να ποζάρουν με μία αίσθηση στοργής,  "ζεστασιάς" ή ακόμη και αγάπης, μεταξύ τους, κάτι το οποίο φυσικά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και το πιό εύκολο πράγμα, ειδικά στις περιπτώσεις επιλογής δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων...

Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα το οποίο θεωρητικά φαντάζει "καταδικασμένο" λόγω της δυσκολίας της ζεστής έκφρασης 2 αγνώστων, πρακτικά όμως τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή όπως θα δείτε και στο παρακάτω video.

Παραδείγματα Πορτραίτων

Αυτή είναι η μαγεία της Φωτογραφίας, η μαγεία να ενώνει 2 αγνώστους και να τους δημιουργεί ακόμη και συναισθήματα απο το πουθενά!

Καλή σας απόλαυση! :)