Λύση στον “Πονοκέφαλο”…

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Τετάρτη σήμερα και έχουμε το Premium Free μάθημα της εβδομάδας μέσα απο το οποίο θα ανακαλύψουμε δύο κρυφές υπηρεσίες του Adobe Photoshop Lightroom, με τις οποίες θα γλιτώσουμε απο σπασμένα έπιπλα και “τσιτωμένα” νεύρα! Ένα πολύ σημαντικό μάθημα στο Lightroom το οποίο όπως είναι φυσικό, θα το δείτε αποκλειστικά και μόνο στο teachme.gr!

Lightroom

Όλοι οι φωτογράφοι λατρεύουμε το Lightroom για την ταχύτητα στην οργάνωση και την βασική επεξεργασία των φωτογραφιών μας. Όταν όμως χρειαστεί να μεταπηδήσουμε σε κάποια άλλη εφαρμογή, όπως για παράδειγμα το Adobe Bridge για να δούμε ή να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας, αρχίζεί λίγο να μας “ξενερώνει” η λειτουργία του Καταλόγου στο Lightroom!

Πως Λειτουργεί το Lightroom

Το Lightroom είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην βασικά επεξεργασία εικόνας και στην πολύ δυνατή οργάνωση, γιατί μπορεί να πάρει τις φωτογραφίες μας, να τις οργανώσει σε έναν πολύ ευέλικτο και πολύ γρήγορο κατάλογο και άμεσα να κάνει την ζωή μας πολύ πιό “νοικοκυρεμένη” και επαγγελματική! Αυτή όμως η φύση του προγράμματος, το κάνει δύσκολο στο να “συνάψει” σχέσεις με άλλα πρόγραμματα, ακόμη και προγράμματα απο την ίδια “μαμά” (Adobe), όπως το Adobe Bridge το οποίο επίσης είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο οργάνωσης & προβολής των αρχείων μας.

Που τα “χαλάνε” τα 2 προγράμματα

Για μεγάλο διάστημα είχα το εξής πρόβλημα, όταν έκανα επεξεργασία στο Adobe Photoshop Lightroom και για κάποιον λόγο στην συνέχεια ήθελα να μεταπηδήσω στο Adobe Bridge για να επεξεργαστώ “εκτός καταλόγου” την φωτογραφία μου, το ίδιο αρχείο που στο Lightroom το είχα κάνει “αγνώριστο”, όταν το έβλεπα μέσα απο το Adobe Bridge ήταν στην αρχική του κατάσταση, δηλαδή με λίγα λόγια δεν είχαν αποτυπωθεί επάνω του οι ρυθμίσεις του Lightroom. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί οι ρυθμίσεις του Lightroom αποθηκεύονται στον κατάλογο και όχι στα αρχεία, αλλά έψαξα και βρήκα έναν τρόπο για να λύσω αυτό το θέμα καθώς ώρες ώρες είναι αρκετά “σπαστικό” και εκνευριστικό να μην μπορώ να δω άμεσα τις ρυθμίσεις στα RAW αρχεία μου όταν δουλεύω εκτός Lightroom.

Δύο λύσεις σε ένα μάθημα

Εκτός απο την βασική ρύθμιση του Adobe Photoshop Lightroom στην οποία θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε τις ρυθμίσεις απο τον κατάλογο απευθείας στο αρχείο, θα σας δείξω και ένα κόλπο για να βρίσκετε άμεσα τις φωτογραφίες που επεξεργάζεστε στο Lightroom μέσα στο Bridge. Έτσι άμεσα με 2 λύσεις θα κερδίσετε τον χαμένο χρόνο της αναζήτησης αλλά και την μεταφορά των ρυθμίσεων του Lightroom στο Adobe Bridge!

Χιλιάδες μαθήματα μόνο εδώ!

Το σημερινό Premium Free μάθημα αποτελεί μία απόδειξη ότι στο teachme.gr προσπαθώ συνεχώς να σας εξοπλίσω με σημαντικές τεχνικές για να εξελιχθείτε επαγγελματικά και να “εργάζεστε” με το μυαλό σας μόνο στην δημιουργία! Μην χάνετε άλλο χρόνο σε αποτυχημένες επιλογές εκπαίδευσης, εδώ στο teachme.gr θα τα βρείτε όλα, με φιλική εκπαίδευση και σε άκρως οικονομική τιμή! Διαβάστε εδώ πως θα γίνετε και εσείς Premium μέλος!

Καλό μάθημα :Ρ