Όταν οι ομάδες γίνονται “πρόβλημα”!

Σήμερα στο Premium Free μάθημα της εβδομάδας, θα σας δείξω ένα πολύ σημαντικό μάθημα φώτο ρετούς το οποίο θα σας επιτρέψει να σώσετε τον εαυτό σας από τον νευρικό κλωνισμό και φυσικά θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε πολύ όμορφες και σωστές τελικές λήψεις όταν το θέμα είναι η ομαδική φωτογράφιση!

Ρετουσάρισμα Πολλαπλών Λήψεων στο Photoshop

Όλοι όσοι έχουμε φωτογραφίσει πολλούς ανθρώπους (από 1 άνθρωπο και πάνω εννοώ) σε μία φωτογραφία, έχουμε δει πόσο δύσκολο είναι να πετύχουμε τον συγχρονισμό των αισθήσεων και των κινήσεων πολλαπλών ανθρώπων. Έτσι λοιπόν όταν ο ένας έχει βγει καλός, ο άλλος θα έχει κλειστά τα μάτια, όταν ο άλλος ανοίξει τα μάτια του, ο άλλος θα κάθεται στραβά κλπ.

Αυτή η κατάσταση η οποία έιναι καθόλα φυσιολογική, οδηγεί εμάς τους φωτογράφους να γίνουμε στρατηγοί και να διατάζουμε τους ανθρώπους να στέκονται προσοχή με ότι αυτό συνεπάγεται (ξενέρωμα από τους φωτογραφιζομένους). Οπότε για να μην γίνουν τα νεύρα μας “σκοινιά” και να μην χαλάσουμε την διάθεση των πελάτων μας με διαταγές και φωνές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μαγικό Adobe Photoshop για άμεσα και δυνατά αποτελέσματα!

Υπάρχει άμεση και ανώδυνη λύση!

Συγκεκριμένα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλαπλές λήψεις της ίδιας σκηνής – με την ευχή ότι σε κάθε λήψη θα έχουμε και από μία τουλάχιστον σωστή πληροφορία- . Στην συνέχεια θα βάλουμε όλες τις λήψεις μαζί σε ένα αρχείο στο photoshop και με τα μαγικά του αγαπημένου μας προγράμματος θα έχουμε ευθυγραμίσει όλες τις λήψεις για να μπορέσουμε στην συνέχεια να κρατήσουμε ή να εξαφανίσουμε τα καλά και τα κακά!

Πανίσχυρη τεχνική

Την σημερινή τεχνική για το ρετουσάρισμα ομαδικών φωτογραφιών, την χρησιμοποιώ καθημερινά. Χρησιμοποιήστε την και εσείς και δείτε πόσο απλά θα μπορέσετε να διώξετε το άγχος κατά την λήψη και να πετύχετε παράλληλα πολύ όμορφα τελικά αποτελέσματα!

Καλό μάθημα :Ρ

[message_box type=”info” icon=”yes” close=””]Το μάθημα είναι διαθέσιμο για άμεση αγορά μέσα από το 4ο Πακέτο Ψηφιακού Ρετούς το οποίο θα βρείτε στο eshop του teachme.gr. Κάντε κλικ εδώ για προβολή του πακέτου.[/message_box]