Νυχτερινή φωτογράφιση χωρίς τρίποδο

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι του teachme.gr! Τετάρτη σήμερα και το ΔΩΡΕΑΝ μάθημα της εβδομάδας είναι εδώ όπου θα δούμε ένα ιδιαίτερο μάθημα φωτογραφίας στο οποίο ο Παναγιώτης Βλασόπουλος, υπεύθυνος του photo-gfx.gr, θα μας δείξει πως μπορούμε φωτογραφίζουμε νύχτα χωρίς τρίποδο και πως μπορούμε να κάνουμε τις πιο σωστές νυχτερινές λήψεις με χρήση των υψηλών επιπέδων ISO της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής μας!

Μαθαίνοντας το ISO μέρος 2ο

Γενικότερα το ISO το χρησιμοποιούμε παραπάνω απο τα επίπεδα 100 ή 200, συνήθως μόνο περιπτώσεις έλλειψης φωτισμού ή τριπόδου. Έτσι σε περίπτωση που θέλουμε να φωτογραφίσουμε ένα θέμα όπως το θέμα του μαθήματος που θα δούμε, χρησιμοποιούμε τρίποδο και πολύ αργό κλείστρο για να μπορέσει να “μπει” όσο το δυνατόν περισσότερο φως μέσα στην μηχανή.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε τρίποδο και προσπαθήσουμε να φωτογραφίσουμε με αργό κλείστρο κρατώντας την μηχανή μας με τα χέρια, τότε η φωτογραφίες μας θα είναι “κουνημένες” και καθόλου όμορφες. Έτσι σε περιπτώσεις που θέλουμε να φωτογραφίσουμε για παράδειγμα την Ακρόπολη νύχτα, και δεν έχουμε μαζί μας τρίποδο, τότε το ISO όπως θα σας δείξει ο Παναγιώτης, θα σώσει τις φωτογραφίες σας και θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς το φαινόμενο των “κουνημένων” φωτογραφιών.

Καλό μάθημα :Ρ