Τέταρτη Κριτική Φωτογραφιών!

Έχοντας ως δύναμη την δική σας συμμετοχή και υποστήριξη στις 3 προηγούμενες κριτικές φωτογραφιών (κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρώτηκλικ εδώ για την δεύτερη και κλικ εδώ για την τρίτη), έφτασε η στιγμή στην οποία θα σας ανακοινωσω την Τέταρτη Κριτική Φωτογραφιών (η οποία θα έχει ως θέμα το φθινόπωρο) από το teachme.gr & photo-gfx.gr! Σε κάθε νέα κριτική φωτογραφιών το ενδιαφέρον σας μεγαλώνει και αυτό μας κάνει και εμάς να βελτιώνουμε τους όρους αλλά και την διαδικασία της κριτικής. Γι’αυτούς τους λόγους αλλά και γιατί αγαπάμε την τέχνη της φωτογραφίας, αποφασίσαμε εγώ και  ο Παναγιώτης Βλασόπουλος (www.photo-gfx.gr) να κάνουμε την συγκεκριμένη διαδικασία σε μηνιαία βάση!

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο «Κριτική Φωτογραφιών«, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Σχολιασμός πάντα με το δικό μας χιούμορ

Το να μπαίνει κάποιος σε μία διαδικασία «κρίσης» σίγουρα τον κάνει πιό ευάλωτο όσον αφορά τα σχόλια μας τα οποία πάντα έχουν μία δόση χιούμορ για να μπορέσουμε και να μάθουμε αλλά και να διασκεδάσουμε. Έτσι δεν χρειάζεται να νιώθετε άβολα ή άκρως ευαίσθητοι όταν δέχεστε την κριτική μας, αυτή γίνεται με στόχο να σας κάνει καλύτερους οπότε είτε καλή, είτε κακή η κριτική μας θα είναι πάντα για την δική σας «φωτογραφική βελτίωση».

Βραβείο Πρώτου

Και σε αυτή την κριτική φωτογραφίας θα έχουμε βραβείο για τον πρώτο! Έτσι ο νικητής της Τέταρτης Κριτικής Φωτογραφίας θα μπορέσει να διαλέξει ανάμεσα σε 2 δώρα: ένα πακέτο βασικής εκμάθησης από το teachme.gr ή μία δωρεάν συμμετοχή σε ένα από τα επόμενα σεμινάρια φωτογραφίας του Πάνου Βλασόπουλου! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group «We Love Photography – Greece» μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Θέμα της Τέταρτης Κριτικής Φωτογραφίας – το Φθινόπωρο

Το θέμα της τρίτης κριτικής φωτογραφίας (Νύχτα), μας έβαλε πάλι σε σωστές βάσεις χωρίς πολλές «άσχετες» με το θέμα φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ό,τι μάθαμε από τα λάθη που έγιναν στην δεύτρη κριτική. Οπότε μετά από τρείς κριτικές φωτογραφίας είμαστε βέβαιοι ό,τι πλέον γνωρίζετε τι χρειαζεται να κάνετε για να λάβετε μέρος στην κριτική φωτογραφίας. Αυτή τη φορά θα βάλουμε ένα γενικό θέμα, άκρως εποχιακό και γεμάτο με ιδέες. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε το θέμα στην Τέταρτη Κριτική Φωτογραφίας να είναι το «Φθινόπωρο».

Έτσι, από σήμερα 1 Νοεμβρίου μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου 2016 θα σας δώσουμε την ευκαιρία να στείλετε την φωτογραφία σας και να λάβετε μέρος στην τέταρτη κριτική φωτογραφίας. Διαβάστε παρακάτω τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε και να μην παραλείψετε για να μπορέσει η συμμετοχή σας να είναι ενεργή:

  • Θέμα: Φθινόπωρο

  • Αριθμός Φωτογραφιών: Μία

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας (στα ελληνικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Το θέμα είναι και πάλι γενικό, οπότε μπορείτε να στείλετε οτιδήποτε θέλετε, αρκεί να έχει θέμα το ΦθινόπωροΒρείτε την καλύτερη και στείλτε την άμεσα στο email elislasop@gmail.com με θέμα «Κριτική Φωτογραφιών – Φθινόπωρο«.

Όσες φωτογραφίες δεν εχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται ως άσχετες χωρίς προειδοποίηση, οπότε προσοχή στα παραπάνω στοιχεία γιατί αν δεν είναι σωστά η συμμετοχή σας θα ακυρωθεί.

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε «αρχαίες» φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Περιορισμός στις συμμετοχές

Λόγω ό,τι τα βίντεο των κριτικών βγαίνουν τεράστια και δεν θέλουμε να βαριέστε, αποφασίσαμε να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Έτσι το μέγιστο σύνολο των συμμετοχών από εδώ και στο εξής θα είναι 50 φωτογραφίες.

Λήξη Συμμετοχών

Η ημερομηνία λήξης των υποψηφιοτήτων για την τέταρτη Κριτική Φωτογραφιών είναι η Δεκάτη Νοεμβρίου 2016 (10/11/2016). Οι συμμετοχές καλύφθηκαν οπότε η κριτική έληξε. Το video με την κριτική μας θα δημιουργθηθεί την επόμενη μέρα μετά την ημερομηνία λήξης των συμμετοχών και θα δημοσιευτεί στο επίσημο κανάλι μας στο youtube και στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Οι συμμετοχές καλύφθηκαν οπότε η κριτική έληξε. Το video με την κριτική μας θα δημιουργθηθεί τις επόμενες ημέρες.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!