Τρίτη Κριτική Φωτογραφιών!

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της πρώτης και της δεύτερης κριτικής φωτογραφιών (κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρώτη και κλικ εδώ για την δεύτερη), έφτασε η στιγμή στην οποία θα σας ανακοινωσω την Τρίτη Κριτική Φωτογραφιών από το teachme.gr & photo-gfx.gr! Το ενδιαφέρον σας ήταν πολύ μεγάλο όσον αφορά την αποστολή φωτογραφιών αλλά και όσον αφορά τον τρόπο κριτικής μας. Γι’αυτό το λόγο, αποφασίσαμε εγώ και  ο Παναγιώτης Βλασόπουλος (www.photo-gfx.gr) να κάνουμε πιο συχνά αυτή την ενότητα και να ασχοληθούμε ακόμη μία φορά με το αγαπημένο μας αντικείμενο, την Φωτογραφία!

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο «Κριτική Φωτογραφιών«, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Βραβείο Πρώτου

Για πρώτη φορά σε αυτή την κριτική φωτογραφίας θα έχουμε βραβείο για τον πρώτο! Έτσι ο νικητής της Τρίτης Κριτικής Φωτογραφίας θα μπορέσει να διαλέξει ανάμεσα σε 2 δώρα: ένα πλήρες πακέτο εκμάθησης από το teachme.gr της επιλογής του ή μία δωρεάν συμμετοχή σε ένα από τα επόμενα σεμινάρια φωτογραφίας του Πάνου Βλασόπουλου με θέμα το Wescott IceLight 2 στην Αθήνα! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group «We Love Photography – Greece» μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Θέμα της Τρίτης Κριτικής Φωτογραφίας

Το θέμα της δεύτερης κριτικής φωτογραφίας (Καλοκαίρι), σίγουρα μπέρδεψε πολλούς απο εσάς. Λάβαμε πάρα πολλές συμμετοχές, πολλές εκ των οποίων ήταν «άσχετες» με το θέμα. Έτσι ελπίζουμε πως αυτή τη φορά θα στείλετε σχετικές φωτογραφίες. Το θέμα θα είναι και πάλι γενικό αλλά είμαστε σίγουροι ό,τι θα είστε πιο προσεκτικοί. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε το θέμα στην Τρίτη Κριτική Φωτογραφίας να είναι η «Νύχτα».

Ενδεικτικά νυχτερινά θέματα φωτογραφίας

Δείτε παρακάτω μερικά ενδεικτικά θέματα, δεν θέλουμε να στείλετε τα ίδια αλλά να πάρετε ιδέες και να καταλάβετε ότι στόχος είναι η νυχτερινές λήψεις.

Έτσι, από σήμερα 11 Οκτωβρίου μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2016 θα σας δώσουμε την ευκαιρία να στείλετε την φωτογραφία σας και να λάβετε μέρος στην τρίτη κριτική φωτογραφίας. Διαβάστε παρακάτω τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε και να μην παραλείψετε για να μπορέσει η συμμετοχή σας να είναι ενεργή:

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι 1920 pixels

  • Φορματ Αρχείου: jpg

  • Θέμα: Νύχτα

  • Αριθμός Φωτογραφιών: Μία

  • Απαραίτητα Στοιχεία: Ονοματεπώνυμο (στα Ελληνικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram, web site, email & τηλέφωνο.

Το θέμα είναι και πάλι γενικό, οπότε μπορείτε να στείλετε οτιδήποτε θέλετε, αρκεί να έχει φωτογραφηθεί νύχταΒρείτε την καλύτερη και στείλτε την άμεσα στο email elislasop@gmail.com με θέμα «Κριτική Φωτογραφιών – Νύχτα«.

Λήξη Συμμετοχών

Η ημερομηνία λήξης των υποψηφιοτήτων για την τρίτη Κριτική Φωτογραφιών είναι η Εικοστή Οκτωβρίου 2016 (20/10/2016). Το video με την κριτική μας θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης των συμμετοχών και θα δημοσιευτεί στο επίσημο κανάλι μας στο youtube και στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!