Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του teachme.gr σας ανακοινώνω επίσημα την Κριτική Φωτογραφίας για τον μήνα Δεκέμβριο! Σιγά σιγά περνά το 2020 και θα μείνει για πολλούς και όχι ευχάριστους λόγους αξέχαστο, μέσα από το teachme.gr όμως ήθελα να δώσουμε μια ευκαιρία στο να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα η χρονιά, μέσα από μια κριτική φωτογραφίας με αισιόδοξο μήνυμα!

Θέμα “το Φως”

¨Το θέμα που επιλέξαμε γι’αυτόν τον μήνα είναι “το φως”, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φωτογραφίας και ένα θέμα το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα σας επιτρέψει να εκφραστείτε με πολλούς και διάφορους τρόπους! Από σήμερα, 11 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και να λάβετε μέρος στην Εικοστή Έβδομη Κριτική Φωτογραφίας. Έχετε αρκετές ημέρες να φωτογραφήσετε μια εικόνα πορτραίτου και να μας τη στείλετε για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή σας (ακολουθούν δείγματα για έμπνευση)!

Έχετε την δυνατότητα μέσα από το teachme.gr ή το κανάλι μας στο youtube να δείτε τις παλαιότερες κριτικές για να δείτε τον τρόπο κριτικής και φυσικά να αποφύγετε τα όποια λάθη έγιναν από τους συμμετέχοντες. Όλες μας οι κριτικές είναι δημοσιευμένες στο επίσημο κανάλι μας στο youtube (κλικ εδώ για μεταφορά).

Οι ιδέες πρακτικά είναι ανεξάντλητες και το θέμα μπορεί να αποδοθεί με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιθυμείτε, αρκεί να είναι εντός θέματος! Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα “ Κριτικη Φωτογραφιας – Φως”.

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να “περάσει” 100% η συμμετοχή σας

Για να μπορέσει να γίνει δεκτή η συμμετοχή σας χωρίς ποινή, θα πρέπει πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις. Δώστε προσοχή από το θέμα του email θα περιέχει την φωτογραφία, τις διαστάσεις της εικόνας, το όνομα που θα πρέπει να έχει η εικόνα και γενικότερα όλα τα παρακάτω:

  • Θέμα: Φως
  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1
  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels
  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg
  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)
  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία μετά από αποφασή μας δεν θα απορρίπτονται αλλά θα έχουν ποινή όσον αφορά την τελική τους βαθμολόγιση. Για παράδειγμα αν κάποιος στείλει την φωτογραφία με λάθος ονομασία θα έχει -1 βαθμό από την τελική βαθμολογία, αν την στείλει με μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που ζητάμε ακόμη -1 και αν την στείλει και εκπρόθεσμα (μετά τις 20 Δεκεμβρίου), ακόμη ένας βαθμός μείον. Δώστε προσοχή στα παραπάνω στοιχεία και στην ημερομηνία λήξης των συμμετοχών για να μην χάσετε βαθμούς.

Αλλαγή ώρας μετάδοσης της κριτικής

Από την 21η πρώτη κριτική φωτογραφίας αλλάξαμε την ώρα μετάδοσης των κριτικών. Έτσι και σε αυτή την κριτική φωτογραφίας θα βγούμε ζωντανά σε ένα επεισόδιο των PhotoBros Live! για να σχολιάσουμε τις φωτογραφίες σας. Συγκεκριμένα η 27η κριτική φωτογραφίας θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:00. Για να μπορέσουμε να χωρέσουμε όλες τις συμμετοχές σε μία ώρα εκπομπής, έχουμε κάνει την διαδικασία πολύ πιο σύντομη, κάτι που από την ανταπόκριση που πήραμε, αρέσει και σε εσάς.

Κριτική Φωτογραφίας

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!