Γιατί άλλο χίλιες και άλλο εκατό χιλιάδες λήψεις!

Ξαναχτυπάω την καθημερινότητα σας με ένα καινούριο φωτογραφικό μάθημα το οποίο και πάλι θα σας μάθει πολύ σημαντικά στοιχεία στον τομέα της Φωτογραφίας! Σήμερα θα ανακαλύψουμε το “κρυφό κοντέρ” του κλείστρου και θα μάθουμε με απόλυτη ακρίβεια πόσες λήψεις έχει τραβήξει η μηχανή μας ή η μεταχειρισμένη μηχανή που θέλουμε να αγοράσουμε! Γιατί στο κλείστρο ο αριθμός μετράει!

Μάθημα Φωτογραφίας

Το σημερινό μάθημα φωτογραφίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μάθημα για όλους εκείνουν ψάχνονται με μεταχειρισμένο φωτογραφικό εξοπλισμό και ιδιαίτερα για σώματα από “δεύτερο χέρι”. Στις αγγελίες φωτογραφικού εξοπλισμού που υπάρχουν συχνά πυκνά δημοσιεύονται αγγελίες dslr σωμάτων στα οποία ο πωλητής είτε δεν αναφέρει τον αριθμό των λήψεων είτε δεν γράφει τον ακριβή αριθμό των φωτογραφιών που έχει τραβήξει η μηχανή, με στόχο την καλύτερη δυνατή πώληση από μέρους του.

Αυτό φυσικά όπως καταλαβαίνετε αποτελεί απάτη και από σήμερα θα σταματήσει να συμβαίνει. Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνουν οι ευγενείς και τίμιοι πωλητές οι οποίοι αναφέρουν με κάθε ειλικρίνεια τα καλά και τα κακά της μηχανής τους!

Ανακαλύψτε το "κοντέρ" του Κλείστρου! | Μάθημα Φωτογραφίας | Ο ακριβής αριθμός λήψεων της D800

Ανακαλύψτε το “κοντέρ” του Κλείστρου! | Μάθημα Φωτογραφίας | Ο ακριβής αριθμός λήψεων της D800

Μετά από το σημερινό μάθημα φωτογραφίας θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τον ακριβή αριθμό φωτογραφιών που έχει τραβήξει μία φωτογραφική μηχανή. Εύκολα και απλά με την χρήση μία φωτογραφίας η οποία έχει βγει μέσα από την μηχανή που σας ένδιαφέρει, θα μπορέσετε να την “ανεβάσετε” σε ένα εξειδικευμένο -και δωρεάν- site το οποίο άμεσα θα σας βγάλει το μοντέλο της μηχανής και πόσες φωτογραφίες έχει τραβήξει μέχρι την στιγμή που τραβήχθηκε η φωτογραφία που ανεβάσατε!

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να ελέγχετε την δική σας μηχανή αλλά και μία μηχανή που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε και είναι μεταχειρισμένη!

Προσοχή στα “πολυβόλα”

Τα πολυβόλα ακόμη και σε εποχές πολέμων αποτελούν ένα πολύ δύσκολο όπλο ως προς τον έλεγχο και φυσικά ως προς τις εμπλοκές που παρουσιάζει. Έτσι σε αντίθεση με το πυροβόλο ή με το πολυβόλο ρυθμισμένο σε “βολή κατά βολή“, το πολυβόλο που ρίχνει συνεχώς έχει καταδικαστεί από την φύση του να έχει μειωμένη διάρκεια ζωής και ανάγκη για συνεχή service.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την φωτογραφική μας μηχανή όταν την έχουμε ρυθμισμένη σε συνεχή λήψη (continuous shooting) και εκείνη φωτογραφίζει “κατά ριπάς“. Ιδιαίτερα εαν δεν υπάρχει λόγος (σε βαφτίσια, διακοπές, παίζοντας με την γάτα κλπ) το να χρησιμοποιείτε το “continuous shooting” καταδικάζει την φωτογραφική σας μηχανή και καταπονεί το κλείστρο της.

Έτσι εαν δεν υπάρχει λόγος και δεν φωτογραφίζετε αυτοκίνητα σε κίνηση, αθλητικούς αγώνες ή τον George Clooney από απόσταση, τότε μπορείτε να παραμείνετε σε “single shooting” mode. Με τον τρόπο αυτό η μηχανή σας θα φωτογραφίζει -μόνο μία φορά- κάθε φορά που θα πατάτε το κουμπί της και με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την χωρίς ουσία καταπόνηση του κλείστρου της μηχανής σας.

Δείτε την φωτογραφία που χρησιμοποίησα στο σημερινό μάθημα

Ανακαλύψτε το "κοντέρ" του Κλείστρου! | Μάθημα Φωτογραφίας | Η φωτογραφία αριθμός "9266"!

Ανακαλύψτε το “κοντέρ” του Κλείστρου! | Μάθημα Φωτογραφίας | Η φωτογραφία αριθμός “9266”!

Κατεβάστε την φωτογραφία από εδώ για να δείτε και μόνοι σας ότι λειτουργεί και θα σας εμφανίσει τον αριθμό των λήψεων της μηχανής μου.

Το site το οποίο χρησιμοποιώ για να μετράω τις λήψεις μου αλλά και για να βλέπω τα μεταχειρισμένα σώματα πόσες λήψεις έχουν κάνει είναι το

www.camerashuttercount.com

Αγγελίες Φωτογραφικού Εξοπλισμού!

Μπορείτε επίσης να δείτε το δωρεάν group με αγοραπωλησίες φωτογραφικού εξοπλισμού που έχω δημιουργήσει στο facebook! Απο εκεί μπορείτε να δείτε, να ανεβάσετε τις δικές σας αγγελίες και γιατί όχι να αγοράσετε φωτογραφικό εξοπλισμό σε πολύ καλές τιμές!

Group με Αγγελίες Φωτογραφικού Εξοπλισμού στο Facebook

Δείτε το Mάθημα Φωτογραφίας με video