Κριτική Φωτογραφιών #6 – Macro

Αρχική|Φωτογραφία|Κριτική Φωτογραφιών #6 – Macro

Έκτη Κριτική Φωτογραφιών!

Έπειτα από 5 πολύ πετυχημένες Κριτικές Φωτογραφιών (κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρώτητην δεύτερητην τρίτητην τέταρτη και κλικ εδώ για την πέμπτη κριτική φωτογραφιών) και μετά από τους νέους κανόνες που εφαρμοστηκαν την τελευταία φορά (κάντε κλικ εδώ για να τους μάθετε) έφτασε η στιγμή στην οποία θα σας ανακοινωσω την Έκτη Κριτική Φωτογραφιών του teachme.gr & photo-gfx.gr!

Θέμα της Έκτης Κριτικής Φωτογραφίων – Macro

Το θέμα της έκτης κριτικής φωτογραφιών θα είναι το “Macro”! Από σήμερα 5 Ιανουαρίου (πρώτη πέμπτη κάθε μήναμέχρι και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και να λάβετε μέρος στην έκτη Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να φωτογραφήσετε ένα “Macro” θέμα το οποίο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει οτιδήποτε θέλετε. Οι ιδέες πρακτικά είναι ανεξάντλητες αρκεί να έχετε τον απαραίτητο Macro φακό ή να δοκιμάσετε μία από τις πατέντες που έχουμε δείξει σε μαθήματα στο teachme.gr (δείτε τα παρακάτω).

Εμείς θέλουμε να εμπνευστείτε, να προσπαθήσετε, να επιλέξτε την καλύτερη φωτογραφία σας και να την στείλετε την άμεσα στο email elislasop@gmail.com με θέμα “Κριτική Φωτογραφιών – Macro”.

Διαβάστε τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να μπορέσει η συμμετοχή σας να είναι ενεργή:

  • Θέμα: Macro

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν εχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε “αρχαίες” φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Βραβείο Πρώτου

Και σε αυτή την κριτική φωτογραφίας θα έχουμε βραβείο για τον πρώτο! Έτσι ο νικητής της έκτης Κριτικής Φωτογραφίων θα μπορέσει να διαλέξει ανάμεσα σε 2 δώρα: ένα πακέτο βασικής εκμάθησης από το teachme.gr ή μία δωρεάν συμμετοχή σε ένα από τα επόμενα σεμινάρια φωτογραφίας του Πάνου Βλασόπουλου! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group “We Love Photography – Greece” μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Video Μαθήματα με θέμα το Macro

Δείτε τα παρακάτω video στα οποία είχαμε θέμα τις φωτογραφίσεις Macro, δείτε τις πατέντες που έχουμε χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για λήψεις Macro ακόμη και χωρίς Macro φακό. Έτσι δεν έχετε καμία δικαιολογία! :)

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!

Αφήστε ένα σχόλιο