Ο πιο πιστός φίλος του Φωτογράφου!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr, σήμερα επανέρχομαι με την Φωτογραφική Κουβέντα #17 μέσα από την οποία θα μιλήσουμε για τον καλύτερο και πιο πιστό φίλο κάθε Φωτογράφου! Φυσικά μιλάω για το Φως και πως το φως θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε αν όχι αξέχαστες, τουλάχιστον αξιοπρεπείς φωτογραφίες!

Το Φως είναι Φίλος σας!

Καθημερινά διαβάζω μηνύματα σας σχετικά με αγορά εξοπλισμού και τι πρέπει να αγοράσετε, σχεδόν κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την βασική (τουλάχιστον) γνώση της φωτογραφίας! Δεν έχει σημασία τι εξοπλισμό θα αγοράσετε εαν δεν καταλάβετε πως το φως μπορεί να "ζωγραφίσει" τις εικόνες σας. Γι'αυτό το λόγο είμαστε εδώ με τον Παναγιώτη, για να σας δώσουμε όλα τα εφόδια τα οποία χρειάζεστε για να πετύχετε σαν Φωτογράφος!

Φωτογραφία = Φως και Γραφή

Εαν το φως δεν είναι καλό σε μία φωτογραφία, αυτομάτως η φωτογραφία μας "πάσχει" στο πιό σημαντικό κομμάτι, στην αποτύπωση της σωστής πραγματικότητας. Όταν ακόμα χειρότερα φωτογραφίζουμε πορτραίτα και πρέπει το πρόσωπο να κολακεύεται (χωρίς photoshop) μέσα από την φωτογραφία μας, τότε τα πράγματα πρέπει να πετύχουν όπως και δήποτε!

Φωτογραφική Κουβέντα #17

Φωτογραφική Κουβέντα #17 - Όταν το φως δεν είναι φίλος σας.

Έχω δει φωτογράφους να χάνουν πελάτες γιατί δεν γνωρίζουν τα βασικά σε μία φωτογράφιση πορτραίτου και όταν εννοώ τα "βασικά" εννοώ το εξής: ένα πορτραίτο για να αναδείχθει, θα πρέπει να έχει λίγο παραπάνω από το κανονικό φως (0.5 με 1 stop). Αυτομάτως κρατάμε το πρόσωπο φωτισμένο αλλά παράλληλα του δίνουμε ένα υπέροχο φως το οποίο "σβήνει" πολλές από τις δερματικές ατέλειες χωρίς να χρειαστεί να πέσει Photoshop μετά.

Φωτογραφική Κουβέντα #17

Φωτογραφική Κουβέντα #17 - Όταν Το Φως είναι Φίλος σας!

Δείτε στο παρακάτω video τι ακριβώς συμβαίνει ότι δεν χρησιμοποιούμε σωστά τον πιστό μας φίλο, το φως για τις φωτογραφίες μας!

Καλό μάθημα :Ρ