Κωδικός μαθήματος "Κρά-Κρά"!

Φωτογραφική Κουβέντα #13

Σήμερα στο 13ο μάθημα της Φωτογραφικής κουβέντας, ο Παναγιώτης Βλασόπουλος, υπεύθυνος του photo-gfx.gr, θα μας μιλήσει για τα κοράκια. Αυτούς του τύπους οι οποίοι μας την "πέφτουν" με στόχο να μας δελεάσουν και να μας παγιδέψουν με χαμηλές τιμές στα πακέτα γάμου και βάπτισης.

Δεν υπάρχουν μαγικά πακέτα Φωτογράφισης

Όταν ακούμε γύρω μας τις τιμές για μία φωτογράφιση γάμου, συνήθως οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι ο κάθε φωτογράφος "κλέβει" τους μελλόνυμφους με εξοφρενικές τιμές των 1000, 2000 ακόμη και 3000 ευρώ!

Επειδή δεν θέλω να μετατρέψω το μάθημα σε ένα debate, για το εαν αξίζει ένας φωτογράφος να πάρει τόσα χρήματα ή για το εαν είναι πολλά ή λίγα για μία κάλυψη ενός μοναδικού θέματος στην ζωή 2 ανθρώπων, θα επικεντρωθώ στις πιό προσγειωμένες τιμές τις αγοράς (1000-1500 ευρώ), τις οποίες ακόμη και τώρα πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να ρίξουν πιό χαμηλά.

Προσοχή στις "τρελά" χαμηλές τιμές...

Όχι φίλοι μου, υπάρχει ένα όριο ακόμη και στην οικονομική κρίση και δεν το αναφέρω έτσι απλά και μάγκικα για να τιμήσω και να υποστηρίξω παράλληλα τους φωτογράφους εκεί έξω (προσωπικά δεν φωτογραφίζω γάμους). Αλλά πέρα από τον μισθό του κάθε φωτογράφου, ο κάθε "άσχετος" δεν είναι σε θέση να καταλάβει την δουλειά που γίνεται "από πίσω" και κατά την διάρκεια του γάμου αλλά και στην συνέχεια.

Υπάρχει κόστος σε πάρα πολλά πράγματα και βεβαίως υπάρχει κόστος σε κάθε παραγωγική διαδικασία δημιουργίας ενός ψηφιακού άλμπουμ και DVD.

Έτσι το πράγμα μπορεί να "στριμωχτεί" λίγο αλλά δεν μπορεί να πέσει σε τρελά όρια και αυτό γιατί το πάγιο κόστος δεν μπορεί να μειωθεί. Γι'αυτο τον λόγο προσοχή στα "κοράκια" τα οποία ψάχνουν ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν λίγα για τον γάμο τους και στο τέλος έχουν ένα προϊόν για το οποίο θα μετανοιώνουν για μία ζωή!

Με αυτά θα ασχοληθεί ο Παναγιώτης σήμερα στην Φωτογραφική Κουβέντα, πάντα με τον δικό του ευχάριστο τρόπο!

Μην χάνετε ούτε ένα επεισόδιο!

Φωτογραφική Κουβέντα #13

Η Φωτογραφική Κουβέντα, είναι μία ενότητα η οποία πρώτα και κύρια σκοπό έχει να μας βάλει στην λογική της Φωτογραφίας, σαν Τέχνη αλλά και σαν ενεργό επάγγελμα χωρίς απαραίτητα να "κολλάμε" σε τεχνικούς όρους και ακατανοήτες καταστάσεις!

Κοιτάζοντας αυτό ακριβώς που λείπει εκεί έξω, δηλαδή την απώλεια επικοινωνίας των φωτογράφων μεταξύ τους, είμαστε εδώ για να "γεφυρώσουμε" αυτό το κενό και να μάθουμε απλά καθημερινά πράγματα γύρω από την Φωτογραφία! Κάντε Bookmark την σελίδα των επεισόδίων της Φωτογραφικής Κουβέντας (κάντε κλικ εδώ), για να μην χάνετε ούτε ένα επεισόδιο!

Μπείτε στην youtube παρέα μας!

Ένας άλλος τρόπος για να μην χάνετε τα επεισόδια της Φωτογραφικής Κουβέντας και παράλληλα να βλέπετε όλα τα δωρεάν μαθήματα μας είναι η δωρεάν εγγραφή (subscribe) στο επίσημο κανάλι μας στο youtube. Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε εγγραφή στο teachme.gr youtube κανάλι!

Καλό μάθημα :Ρ