Πως να καθαρίσετε τον Καταλογό σας!

Φιλτράρισμα Φωτογραφιών στο Lightroom

Το σημερινό μάθημα στο Lightroom είναι πολύ απλό αλλά συγχρόνως θα σας βοηθήσει απίστευτα όσον αφορά την οργάνωση και τον καθαρισμό του καταλόγου των φωτογραφιών σας!

Το Φιλτράρισμα Φωτογραφιών στο Lightroom θα μας επιτρέψει να βρούμε εκείνες τις διπλές και "τρίδιπλες" φωτογραφίες που για κάποιο περίεργο λόγο έχουμε βάλει στον Η/Υ μας και έχουμε ξεχάσει την υπαρξή τους!

Φιλτράρισμα Φωτογραφιών στο Lightroom

Το σημερινό πρόβλημα συμβαίνει σε όλους ακόμη και αν δεν το έχουν προσέξει, κατά καιρούς είτε από λάθος είτε από κακή χρήση οργάνωσης βάζουμε δύο και τρεις φορές τις φωτογραφίες μας στον Η/Υ μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να "φορτώνουμε" το σύστημα μας με "άχρηστα" διπλά αρχεία χωρίς λόγο. Και αν στο παρελθόν είχαμε έναν δεύτερο φάκελο με τις καλύτερες φωτογραφίες μας, τώρα με χρήση του Lightroom αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς μέσα από τις συλλογές μπορούμε να φιλτράρουμε άμεσα τις "Top" φωτογραφίες μας!

Ένα Plug-in για άμεσο φιλτράρισμα!

Για να μπορέσουμε να "φιλτράρουμε" σωστά τον φωτογραφικό μας κατάλογο στο Lightroom, θα χρειαστεί να έχουμε ένα πολύ σημαντικό "όπλο" μαζί μας. Αναφέρομαι σε ένα Lightroom Plugin το οποίο υπάρχει για να μας "ξετρυπώσει" τις διπλές και τριπλές φωτογραφίες. Με τον τρόπο αυτό θα καθαρίσουμε από κάθε άχρηστο αρχείο, θα αυξήσουμε την απόδοση του καταλόγου και φυσικά θα ελαφρύνουμε τον σκληρό μας δίσκο!

Άμεσο φιλτράρισμα σε 30 δευτερόλεπτα!

Και ενώ θα περίμενε κανείς να γίνει δύσκολα και αργά αυτή η διαδικασία, το συγκεκριμένο plugin κάνει τα πάντα απλά και ταχύτατα! Μέσα σε 22 δευτερόλεπτα παρακαλώ, κατάφερε να ψάξει τις 25000 φωτογραφίες του καταλόγου μου και να βρει 3.000 διπλές φωτογραφίες! Ειλικρινά ενώ ήξερα ότι και εγώ έχω πέσει σε αυτό το σφάλμα, ωστόσο δεν πίστευτα ότι θα έβρισκε 3.000 διπλά αρχεία!

Καλό μάθημα :Ρ

Το Plugin μπορείτε να το κατεβάσετε σε δοκιμαστική μορφή για δοκιμή ή να το αγοράσετε σε πολύ οικονομική τιμή!

Επίσημη σελίδα του Lightroom Plugin