Δερματική διόρθωση!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Στο σημερινό μάθημα photoshop θα ασχοληθούμε με την γυαλάδα στα πρόσωπα και πως θα μπορέσουμε να την "εξαφανίσουμε" μέσα σε ελάχιστο χρόνο!

Τα γυαλιστερά σημεία ή αλλιώς "Hot Spots" στα πορτραίτα, αποτελούν μία απο τις δυσκολότερες δοκιμασίες στο ρετους προσώπου και αυτό γιατί έχουμε να διαχειριστούμε "καμμένα" (λευκά δηλαδή) pixels τα οποία δεν περιέχουν καμία πληροφορία και απλά υπάρχουν για να μας καταστρέφουν τις φωτογραφίες μας... Σήμερα όμως θα δούμε πως ακόμη και τότε, μπορούμε να "σώσουμε" τις φωτογραφίες μας!

Μάθημα Photoshop

Το σημερινό μάθημα photoshop θα σας δείξει μία τεχνική η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε ένα επαγγελματικό σεμινάριο επεξεργασίας φωτογραφίας, μόνο που σε εκείνο σεμινάριο θα είχατε δώσει πολλά χρήματα για να το παρακολουθήσετε και φυσικά δεν θα είχατε την δυνατότητα να παρακολούθησετε σε "επανάληψη" την τεχνική ή ακόμη και να την κατεβάσετε (μερικά απο τα καλά του teachme.gr είναι αυτά).

Την συγκεκριμένη τεχνική την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές όταν ανέλαβα κάποιο "ρετούς προσώπου", καθώς η γυαλάδα στο πρόσωπο αποτελεί έναν τεράστιο πονοκέφαλο για κάθε φωτογράφο! Αυτός ο πονοκέφαλος θα φύγει οριστικά μετά απο το σημερινό μάθημα photoshop!

Ρετους προσώπου σε 10 λεπτά

Θα δείτε πως σε δέκα λεπτά (μπορεί και πιο γρήγορα) θα καταφέρετε να μετατρέψετε μία "ακατάλληλη" φωτογραφία σε μία άκρως διαχειρίσιμη φωτογραφία την οποία πλέον θα είστε σε θέση να την "πωλήσετε" χωρίς να ντρέπεστε για το "κάψιμο" που είχε! Αυτή είναι η μαγεία και η μαγκιά του Adobe Photoshop!

Δείγμα "πριν και μετά"

Πριν την αφαίρεση γυαλάδας | Μάθημα Photoshop

Πριν την αφαίρεση γυαλάδας | Μάθημα Photoshop

Μετά την αφαίρεση γυαλάδας | Μάθημα Photoshop

Μετά την αφαίρεση γυαλάδας | Μάθημα Photoshop

Πρόληψη πριν την λήψη!

Και επειδή πάντα θα πρέπει να δίνουμε βάση στην φωτογράφιση και στην συνέχεια στην επεξεργασία, είναι πολύ σημαντικό να μελετάτε τις συνθήκες που επικρατούν κατά την λήψη της φωτογραφίας. Έτσι μπορείτε να αποτρέψετε πολλά προβλήματα τα οποία διαφορετικά θα σας γεμίσουν με άγχος και χαμένες ώρες στο ρετούς!

Όταν φωτογραφίζετε ένα μοντέλο με πρόσωπο στον ήλιο, προσοχή στις γυαλάδες και στην γωνία λήψης, επίσης προσοχή στην απόσταση του Flash όταν φωτογραφίζετε με "τεχνητό φωτισμό". Θα δούμε αντίστοιχα μαθήματα φωτογραφίας προσεχώς όπου θα αναλύσουμε αυτούς τους τρόπους αποφυγής των "hot spots".

Καλό μάθημα :Ρ

[message_box type="info" icon="yes" close=""]Το μάθημα είναι διαθέσιμο για άμεση αγορά μέσα από το 3ο Πακέτο Ψηφιακού Ρετούς το οποίο θα βρείτε στο eshop του teachme.gr. Κάντε κλικ εδώ για προβολή του πακέτου.[/message_box]