Εξαφάνιση Φόντου και έξτρα τεχνική!

Προχωρημένη αφαίρεση φόντου.

Η αφαίρεση φόντου σε μία φωτογραφία αποτελεί μία διαδικασία η οποία μας έχει προβληματίσει αρκετές φορές στο teachme.gr. Το φόντο είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό στοιχείο και η σωστή αφαίρεση του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο ο οποίος δεν θα "προδώσει" την επεξεργασία της φωτογραφίας.

Σε αυτό το μάθημα Photoshop θα σας δείξω την πιό δυνατή αφαίρεση φόντου, μία τεχνική την οποία την έχουμε δει και στο παρελθόν, με την εξαίρεση ότι αυτή τη φορά θα σας δείξω και μία πλέον τεχνική για καλύτερα αποτελέσματα.

Προχωρημένη Αφαίρεση Φόντου στο Adobe Photoshop

Βλέπω συνεχώς γύρω μου τραγικές αφαιρέσεις φόντου και μου "ανάβουν τα λαμπάκια" ειδικά σε κομμένες φωτογραφίες στις οποίες ανάμεσα στα μαλλιά του μοντέλου υπάρχει το λευκό του παλαιού φόντου!

Έχοντας μάθει τόσες εναλλακτικές στο teachme.gr σχετικά με την αφαίρεση φόντου, αυτή διαδικασία θα έπρεπε να φαντάζει απλή υπόθεση, ωστόσο ακόμη και σήμερα, άνθρωποι εργάζονται σε δημιουργικά γραφεία και περιοδικά μην γνωρίζοντας ότι η αφαίρεση φόντου μπορεί να γίνει με μεγάλη ευκολία.

Λεπτοδουλειά με βούρτσα

Η αφαίρεση φόντου που θα ξαναδούμε σήμερα, είναι μία τεχνική αρκετά δυνατή από μόνη της, όμως όπως κάθε συνήθως τεχνική, για να γίνει τέλεια, θα απαιτήσει από εμάς να κάνουμε και την "λεπτοδουλειά" με χρήση μία ειδικής βούρτσας την οποία θα δημιουργήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε με στόχο να κρύψουμε ή να εμφανήσουμε στοιχεία όπως τα μαλλιά του μοντέλου.

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος