Η Σωστή Αναγνώριση ενός Φακού

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Επιστρέφω σήμερα με ένα πολύ σημαντικό και άκρως βοηθητικό μάθημα φωτογραφίας, μέσα απο το οποίο θα σας δείξω πως να αναγνωρίζετε κάποια ιδιαίτερα σύμβολα στους φακούς σας και έτσι να μπορείτε να καταννοήσετε τον εξοπλισμό σας αλλά και να ξεχωρίζετε τους φθηνούς απο τους ακριβούς φακούς.

Μάθημα Φωτογραφίας

Το σημερινό μάθημα φωτογραφίας κινείται περισσότερο στην θεωρία αλλά θα "αγγίξει" σχεδόν κάθε φωτογράφο. Όλοι μας είχαμε ή ακόμη έχουμε τηλεφακούς οι οποίοι έχουν "μεταβλητό μέγιστο άνοιγμα διαφράγματος". Το συγκεκριμένο φαινόμενο το συναντούμε στους πιο "φθηνούς" φακούς οι οποίοι μας επιτρέπουν να πληριάσουμε το αντικειμενό μας, δηλαδή μπορούμε να κάνουμε "ζουμ" με απλά λόγια.

Στο "δαχτυλίδι" του κάθε τέτοιου φακού (ενδεικτικά τέτοιοι φακοί είναι ο 18-55mm, 18-105mm, 70-300mm και πολλοί ακόμη) αναγράφεται ένα σετ αριθμών οι οποίοι αντιστοιχούν στο "μέγιστο ανοιχτό διάφραγμα" του εκάστοτε φακού.

Σήμερα θα σας αναλύσω πως θα το "διαβάζετε" σωστά αυτό και πως θα καταλάβετε την διαφορά των ακριβών φακών απο τους φθηνότερους.

Δείγματα μέσα απο το μάθημα φωτογραφίας

Μείνετε Συντονισμένοι στο teachme.gr

Μέσα απο το teachme.gr θα μάθετε σωστά και στα Ελληνικά αυτό που αγαπάτε! Ξεκινήστε σήμερα και κάντε άμεσα το χόμπυ σας ένα προσοδοφόρο επάγγελμα! Μην χάνετε άλλο χρόνο, γίνετε και εσείς Premium. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα.

Καλό μάθημα :Ρ