Τέλος στην "Πειρατεία" Adobe

Πολλοί απο εμάς κάθε 1.5 χρόνο περιμένουμε με αγωνία τα νέα της Adobe, βρισκόμαστε διαρκώς σε μια αναμονή για το καλύτερο και πιο σύγχρονο Adobe Photoshop ή για κάθε δημιουργική εφαρμογή της Adobe.

Πολλοί περισσότεροι θα θέλαμε να αποκτήσουμε την δημιουργική σουίτα της Adobe αλλά λόγω των εποχών ή λόγω του ότι δεν θέλουμε να δώσουμε 2.500 ευρώ (ή και παραπάνω) για το ολοκληρωμένο πακέτο της Master Collection Cretive Suite 6 κάνουμε πίσω, μένουμε σε μια παλαιότερη έκδοση (πολύ κακή επιλογή) ή χειρότερα αποκτούμε μια "πειρατική" έκδοση που και προωθεί την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας που σίγουρα μας κάνει "πειρατές απο ανάγκη". Eπίσης δεν προωθεί την υποστήριξη και την ανάπτυξη του κάθε λογισμικού.


Μια φορά είχα ακούσει πως η Adobe δεν βγάζει την έκδοση της CS στα Ελληνικά λόγω της πειρατείας που δεν της επιτρέπει να έχει όσες πωλήσεις θα ήθελε για να επενδύσει σε μια Ελληνική έκδοση. Αυτό δεν ξέρω αν ήταν Μύθος ή πραγματικότητα αλλά μου έμεινα στο μυαλό χρόνια τώρα.


Ένας άλλος λόγος που δεν προχωράει κάποιος στην αγορά της Master Collection Cretive Suite 6 είναι γιατί η έκδοση που μπορεί να αγοράσει κάποιος δεν είναι cross platform, δηλαδή δεν μπορεί να την έχει εγκατεστημένη σε 2 ξεχωριστά λειτουργικά συστήματα, Windows & Macintosh. Αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα γιατί ίσως να θέλει κάποιος να χρησιμοποιεί τα προγράμματα της Adobe (Photoshop, Premiere, After Effects, Dreamweaver κ.ο.κ.) σε δυο λειτουργικά συστήματα ή στον υπολογιστή του γραφείου και στο laptop που έχει στο σπίτι.

Ευτυχώς όλα αυτά λύθηκαν! 

Πραγματικά η Adobe με εντυπωσίασε με την έκδοση του Adobe Creative Cloud, μιας μηνιαίας συνδρομητικής επιλογής αποκτησής της τελευταίας δημιουργικής σουίτας της Adobe, που πρώτον, μας αποτρέπει να γινόμαστε πολλοί απο εμάς "πειρατές" και επίσης μας δίνει την ελευθερία να χρησιμοποιούμε την σουίτα μας σε 2 υπολογιστές διαφορετικών ή ιδίων λειτουργικών συστημάτων!!!

Τέλος στην "Πειρατεία" AdobeΚαι σαν "κερασάκι στην τούρτα" μας δίνει και αρκετά έξτρα πράγματα ή προγράμματα, τα κύριοτερα απο αυτά είναι 20 GB χώρο για να μπορούμε να ανεβάζουμε τις δημιουργίες μας και να τις έχουμε προσβάσιμες απο παντού για εμάς ή για τους συνεργάτες μας, την δυνατότητα να κάνουμε hosting 5 web sites μέσα απο την υπηρεσία Adobe Business Catalyst, άπειρες γραμματοσειρές για τις ιστοσελίδες που δημιουργούμε, το Adobe Muse, το Adobe Photoshop Touch, το Adobe Ideas, το Adobe Debut, το Adobe Proto, το Adobe Kuler, το Adobe Collage, το Adobe Photoshop Touch και το νέο Adobe Photoshop Lightroom 4!


Τέλος στην "Πειρατεία" Adobe

Κάπου εδώ μετά τον ενθουσιασμό και την έκπληξη για τα τέλεια νέα απο το στρατόπεδο της Adobe, σίγουρα μερικοί απο εσάς θα "μαζευτήκατε" και θα σκεφτήκατε: "ναι αλλά πόσο θα κοστίζει μια τέτοια συνδρομή;". Πραγματικά ετοιμαστείτε για μια νέα έκπληξη!


Η Συνδρομή για όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω, δηλαδή για την Master Collection Cretive Suite 6, το Adobe Photoshop Lightroom 4 και ένα σωρό άλλο πράγματα που σίγουρα υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ είναι μόλις 49.99 δολάρια τον μήνα, δηλαδή σε δικά μας ευρώ περίπου 40!!! Αυτό σημαίνει πως σε ένα χρόνο θα έχουμε δώσει 480 ευρώ για όλα αυτά και αν σκεφτούμε πως η κάθε σουίτα ανανεώνεται κάθε 1.5 χρόνο κατα μέσο όρο, μέχρι να βγεί η CS7 θα έχουμε πληρώσει περίπου 700 ευρώ, θα έχουμε όλο αυτό το οπλοστάσιο σε 2 υπολογιστές διαφορετικών ή ιδίων λειτουργικών και θα έχουμε κρατήσει στην τσέπη μας πάνω απο 2 χιλιάδες ευρώ, σε περίπτωση δηλαδή που είχαμε αγοράσει την CS6 και το Adobe Photoshop Lightroom και όχι το Adobe Creative Cloud!

Και τα καλά δεν σταματούν! Για όσους χρήστες των προγραμμάτων της Adobe έχουν παλαιότερες (και νόμιμες) εκδόσεις των Creative Suites, η μηνιαία συνδρομή του Adobe Creative Cloud είναι, κρατηθείτε 29,99 δολάρια! Δηλαδή για όλα τα παραπάνω για ένα χρόνο θα πληρώσετε 250 ευρώ περίπου, θα έχετε την δυνατότητα να δημιουργείτε με τις πιό σύγχρονες εφαρμογές και πάνω απο όλα θα είστε ΝΟΜΙΜΟΙ!

Στο ακόλουθο link μπορείτε να δείτε τα πακέτα του Adobe Creative Cloud

Ένα μεγάλο μπράβο στην Adobe που πραγματικά καινοτόμισε για άλλη μια φορά και ίσως μακάρι να έδειξε τον δρόμο σε όλους τους κατασκευαστές προγραμμάτων για το πως πρέπει να διαχειρίζονται τις τιμές και τις πωλήσεις τους! Ευγε!