Βρείτε την σωστή απόχρωση δέρματος!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Παρασκευή σήμερα και όπως είναι γνωστό χρόνια τώρα, έχουμε το μάθημα Photoshop της εβδομάδος! Σήμερα θα ασχοληθώ με ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στην επεξεργασία φωτογραφίας, το οποίο απασχολεί όλους τους φωτογράφους παγκοσμίως! Αναφέρομαι στην σωστή χρωματική αποκατάσταση του δέρματος η οποία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα για ρετούς και ένα θέμα το οποίο συνήθως το αφήνουμε εντελώς στην "τύχη" του ή στις επιλογές της μηχανής μας!

Η μηχανή δεν είναι άνθρωπος

Πολλές φορές έχει τύχει να φωτογραφίσετε ένα πρόσωπο και να μην μπορείτε με τίποτα (με τίποτα όμως), να πετύχετε αυτό που βλέπετε στην πραγματικότητα, αποτυπωμένο στην φωτογραφία σας. Αν φυσικά έχετε ξεπεράσει το πρόβλημα της σωστής μέτρησης φωτογραφίας (κάντε κλικ εδώ για να δείτε το μάθημα), επόμενη πιθανή στάση (και πιό δύσκολη) είναι η σωστή χρωματική αποκατάσταση του δέρματος.

Χρωματική Αποκατάσταση Δέρματος| Μάθημα Photoshop

Πριν απο την χρωματική αποκατάσταση δέρματος στο photoshop

Το δέρμα, ειδικά στην ψηφιακή φωτογραφική εποχή που ζούμε, αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο θέμα γιατί είναι πολύ εύκολο να μην το πετύχουμε όπως ακριβώς το βλέπουμε. Θέλεις λίγο το χάος με το White Balance, θέλεις λίγο η ευαισθησία του δέρματος ανάλογα με τον φωτισμό που έχουμε, θέλεις λίγο τις διαφορές στο χρώμα στο δέρμα, γεγονός είναι ότι το δέρμα στα πορτραίτα αποτελεί μία απο τις πιο τρομακτικές διαδικασίες και μία διαδικασία την οποία 9 στους 10 φωτογράφους, την αφήνουν στην μοίρα της!

Σήμερα θα το αλλάξουμε αυτό όμως και δεν θα στηριζόμαστε πλέον στην μηχανή μας, γιατί η μηχανή δεν είναι άνθρωπος!

Μάθημα Photoshop

Στο σημερινό μάθημα Photoshop θα σας δείξω πόσο απλά και πόσο δραστικά θα πάρουμε ένα πορτραίτο, θα κάνουμε διόρθωση στις χρωματικές ατέλειες του δέρματος (πρώτο μέρος) και στην συνέχεια θα εμφανίσουμε το πραγματικό δέρμα που είχε το πρόσωπο κατά την φωτογράφιση. Θα μοιραστώ μαζί σας μία θεωρητική τεχνική, την οποία αν την κάνετε πράξη, 10 στις 10 περιπτώσεις θα έχετε ένα τελικό χρώμα δέρματος πολύ κοντά στο δέρμα του μοντέλου σας!

Χρωματική αποκατάσταση δέρματος | Μάθημα photoshop

Μετά απο την χρωματική αποκατάσταση δέρματος στο photoshop

Μείνετε συντονισμένοι

Η συγκεκριμένη τεχνική που θα δούμε σήμερα, αποτελεί μία τεχνική την οποία γνωρίζουν ελάχιστοι φωτογράφοι και μέσα απο το teachme.gr θα σας δώσω την ευκαιρία να την μάθετε και να την χρησιμοποιήσετε άμεσα στην δουλειά σας! Αυτή είναι η δύναμη του teachme.gr, να σας δίνει άμεσα, φιλικά και απολύτως στα Ελληνικά, τα καλύτερα κόλπα δημιουργίας και επεξεργασίας!

Καλό μάθημα :Ρ

[message_box type="info" icon="yes" close=""]Το μάθημα είναι διαθέσιμο για άμεση αγορά μέσα από το 3ο Πακέτο Ψηφιακού Ρετούς το οποίο θα βρείτε στο eshop του teachme.gr. Κάντε κλικ εδώ για προβολή του πακέτου.[/message_box]